Jullie afspraken verankerd

Relatie

Goede afspraken maken met jouw partner is belangrijk. Op verschillende manieren kunnen wij je op het gebied van benodigde afspraken binnen een relatie helpen met de hierna te noemen vormen.

Samenwonen

Woon je samen of ga je samenwonen? De wet heeft niets geregeld, maar dat kan jij wel. Met een samenlevingsovereenkomst leg je afspraken vast met je partner, familielid of vriend waarmee jij samenwoont. Je kan zelf bepalen wat je hierin vastlegt over bijvoorbeeld de spullen, financi├źn, schulden, boodschappen, gas, water of licht. Wie betaalt wat en hoeveel?

Huwelijkse voorwaarden of geregistreerd partnerschap

Ga je trouwen of een geregistreerd partnerschap aan? Dan regelt de wet automatisch een aantal rechten en plichten. Wil je zelf bepalen hoe sommige zaken geregeld zijn? Leg dit dan vast in de voorwaarden.
Met notarieel vastgelegde voorwaarden kun je ervoor zorgen dat jouw eigen zaak bij jou blijft. Op deze manier kun je zakelijk en priv├ę gescheiden houden. Bij een tegenslag kunnen schuldeisers niet aan jullie priv├ęspullen komen, zoals de woning of andere gezamenlijke spullen.

De voorwaarden kunnen te allen tijde worden aangepast of be├źindigd.

Scheiden

Je wilt er liever niet overdenken, maar helaas is de realiteit dat 1 op de 3 huwelijken eindigt in een echtscheiding. Bij scheiden komen zo mogelijk nog meer emoties kijken. Juist dan kunnen wij je helpen de juiste zakelijke beslissingen te nemen, de gevolgen te overzien en rekening te houden met wet- en regelgeving. Ten aanzien van de eigen woningschuld bijvoorbeeld, of als je wilt oversluiten van een oude aflossingsvrije naar een nieuwe hypotheekvorm.